Flattop Mountain Trail är en 5,2 kilometer lång slingrig vandringsled uppför berget som heter just Flattop Mountain. En bit upp på berget går det att ta sig med bil men vid den anordnade parkeringen är det dags att kliva ur bilen och börja vandra. Många vill upp på berget på grund av den fantastiska utsikten man har uppe på berget. Redan vid parkeringen har man dock en mycket bra utsikt över Anchorage och även om man inte orkar hela vägen upp på berget så kommer man inte vara missnöjd, man har redan fått en fantastisk utsikt. Vandringsleden är bra och inte alltför utmanande, men det är självklart brant och det blir tungt i benen efter ett tag. De sista 50 höjdmetrarna blir det dock väldigt brant och man måste nästan klättra istället för att gå. Har man dock kommit hit så är klättringen värt det. Höjdskillnaden från där stigen börjar till toppen av berget är cirka 440 meter men själva vandringsleden är som sagt strax över 5 kilometer lång. Den totala höjden på berget är 989 meter. 

Flightseeing

Flightseeing
Flightseeing

Flightseeing är som man kan ana en sightseeing med ett flygplan. Med denna flygtur kommer man kunna se delar av Alaska som inte går att nå på något annat sätt än med just flygplan. Det är verkligen en annorlunda upplevelse att kliva in i ett litet flygplan och från ovan se det vilda Alaska. Landskapet från ovan är på vintern som mest dramatiskt då de snötäckta bergen sköljs med en glödliknande färg från solen som går upp eller går ner.

Glaciärklättring

En guidad tur som startar i Girdwood i Anchorage leder en direkt ut i det vilda landskapet. För att komma till den rätta glaciären, Spencer Glacier, krävs en tåg- eller flygresa genom det orörda landskapet. Sedan kommer man få paddla kajak förbi isberg och sedan gå på en glaciär. Sedan kan själva glaciärklättringen börja. Det är mycket säkerhetsutrustning som ska på innan man grabbar isyxan och hugger sig in i glaciären och tar det steg för steg upp mot toppen. Verkligen en upplevelse utöver det normala.

Norrskensskådning, skidåkning och vintercykling

När man ändå är i Anchorage så kan man passa på att se de vackra norrskenen. I Anchorage finns det guider och företag som specialiserar sig just på att guida folk till de bästa platserna för att ha en bra chans att se norrskenet. Vill man göra det utan guide finns det flertalet populära platser i Anchorage som är designade för just norrskensskådning. I och runt Anchorage finns det många platser för skidåkning och det spelar ingen roll om man vill åka långfärdsskidor, utför eller åka snowboard. Det finns många platser att välja på. Vintercykling har blivit allt mer populärt de senaste fem åren. Det går att hyra dessa cyklar med feta dubbade däck och ge sig ut på en alldeles egen upptäcktsresa. I området finns det flera olika leder som passar perfekt för cykelåkning. Anchorage har verkligen allt och på vintern sker även flera konserter och evenemang. Vill man ha något att göra varje vaken sekund så är det hur lätt som helst att ordna i Anchorage, Alaska.