Breckenridge är en stad i Colorado i USA och är känd för sina många och fina skidanläggningar. Runt om staden finns det även många aktiviteter att göra i det snötäckta landskapet för den som inte vill eller kan spendera en hel dag på skidor.

Breckenridge Ski Resort

Breckenridge Ski Resort är en av de mest besökta skidorterna i världen och ägs av Vail Resorts. Berget som skidåkningen sker ifrån öppnades år 1961 och under vintersäsongen, som är mellan mitten av november till mitten av april, är berget fullt av skidåkare. Breckenridge Ski Resort består av fem toppar med terräng för nybörjare till höga alpina spår för proffsen. Totalt finns det 187 olika skidspår och 34 liftar som tar en uppför berget. Som vi nämnde är skidanläggningen en av de mest besökta i världen och när man får se lite siffror så förstår man det verkligen. De 34 liftarna tar nämligen 46 800 människor uppför berget varje timme under vintersäsongen. I anläggningen finns även fyra olika terrängparker och en superpipe vilket gör Breckenridge till en av de bästa platserna i världen för skidåkare och snowboardåkare. De fyra terrängparkerna består av Freeway, Park Lane, Highway 9 och Trygves. Freeway är dit proffsen går och här finns det alla former av möjligheter för massiva hopp. Park Lane är för de som fortfarande vill ha möjligheter till hopp och att grinda på räls men inte är på samma nivå som proffsen. Highway 9 är parken för de mindre erfarna och här är hoppen mindre. Trygves är den minsta parken.

Breckenridge Ski Resort
Breckenridge Ski Resort

Andra aktiviteter i Breckenridge

För den som älskar snö och vinter men inte skidor finns det gott om andra aktiviter att göra. Man kan åka hundsläde ut i den orörda snötäckta naturen vilket verkligen är en fantastisk upplevelse. För den som vill ha utsikt över Breckenridge kan man åka gondol upp till det som kallas Peak 7 eller Peak 8. Detta är uppe på berget som skidåkningen sker ifrån. Detta är helt gratis och bjuder på en magnifik utsikt. Det går också att åka slädturer för två eller med familjen. En sak som rekommenderas är att åka ut med snöskoter. Vill man hyra en snöskoter, eller snöskotrar om man är en familj, går det bra, vill man istället ha med sig en guide finns det alternativet själv. Det är en perfekt upplevelse om man vill se lite mer av naturen än bara det man ser ifrån själva staden. Om man känner sig frusen en dag så varför inte besöka Breckenridge Rec Center som består av varma pooler, ångrum, bastu och en vattenrutschkana och pool för barnen. I centret finns även ett gym, klätterväggar och basketplaner. När man tröttat ut barnen kan man sedan gå till en studio som heter Ready, Paint, Fire där man får måla sin egna keramik, kanvas och mosaik. Detta kan även uppskattas av barnen. Innan det är dags att gå tillbaka till sitt hotell så varför inte ta en promenad på Main Street och titta in de cirka 200 affärerna som finns här. Breckenridge är en perfekt stad för en riktig vintersemester.