I Italien finns en del av kända alperna och här finns de gott om fantastiska skidorter att välja på. En av de allra populäraste orterna är Courmayeur, denna by ligger på den södra sidan av Monte Bianco som är alpernas högsta berg. Det ligger bara 20 minuter från den populära skidorten Chamonix som ligger i Frankrike. Courmayeur är en väldigt populär semesterort som besöks av turister i alla åldrar. Här kan man få både en lugn skidåkning med även ett stort äventyr. De finns väldigt många skidbackar här och absolut något för alla. För den som inte gillar att åka sidor finns de gott om småmysiga caféer och restauranger. Dem är väldigt duktiga på mat i byn, så den som vill ha en fantastisk skidtur och matupplevelse är Courmayeur det perfekta alternativet. För att ta sig till Courmayeur är de lättaste o flyga till Milano, därifrån går de lätt och ta sig med bil.

Gressoney och Livigno

Gressoney och Livigno

 I nordvästra Italien finns det en riktigt liten skidorts pärla, nämligen Gressoney som är en av Europas vackraste skidbyar. Gressoney ligger i området Monterosa Ski, på 1644 meters höjd. Denna skidort har 35 liftar och 200 km pister. Det finns cirka 40 olika hotell eller dylikt att bo på under sin vistelse i Gressoney. I dessa område bjuds de för det mesta på väldigt vackert väder och strålande sol. Det är allra vanligast med offpiståkning här och de är dessutom inte så vanligt med speciellt mycket folk. Det är inte helt ovanligt att man har 180 km pist för sig själv. Förutom att åka skidor finns det en rad andra aktiviteter att välja på såsom klättring, ridning, och bio. Gressoney är känt för att va en mysig liten lugn by och här finns gott om mysiga barer och restauranger, lite extra känd är dessutom deras stenkyrka.

Livigno är en annan känd och populär skidort i Italien. Den ligger i provinsen Sondrio i norra Italien, väldigt nära gränsen till Schweiz. Den ligger 1800 meter över havet och har 5326 invånare. Eftersom staden ligger så pass högt upp kan man alltid vara säker på att det är snö här. Staden är faktiskt tullfri och man kan köpa många märkesgrejer betydligt billigare än vanligt. Detta gör att det är väldigt många som tycker det är kul att åka hit och variera skidåkning med shopping. Man kan åka skidor både på den västra och på den östra sidan av staden. Det finns skidbackar för de flesta, från nybörjare till rutinerade åkare. Livigno är en del av en stor naturpark, därför kommer denna skidort i stort sett alltid se likadan ut. Eftersom man inte får lov att ändra på de på grund av att de är i en naturpark. De pisterna som finns underhålls såklart och renoveras om så behövs men storleken på området kommer alltid vara desamma. Efter en dag i backen finns de gott om bra after ski ställen att stanna till vid. Närmare bestämt över 20 olika barer och 2 stycken diskotek.