Det är ganska från Sverige och Skandinavien som åka över Atlanten för att åka utför. Aspen känner de flesta till, men Kanada gömmer en massa fantastiska möjligheter till riktigt bra åkning. Revelspoke planerades under 00-talet att bli en stor skidort. Hotell och annat var byggt 2007, men med finanskrisen som kom året efter hamnade allt i konkurs och allt fick nya ägare. Idag har planerna på att bygga ut så stort minskats och med fyra liftar blir det alldeles lagom för åkningen.

Revelstoke är mest känd för att vara världens bästa plats att heli-ski det vill säga åka med helikopter till toppen och åka på helt orörd snö ner. Extremåkare från hela världen åker hit för att känna på den fantastiska snön bergen erbjuder. Heli-ski är inget för den oerfarna åkaren. Det gäller att ha gjort sina timmar i pistade och lättar off-pistbackar innan man sätter sig i helikoptern och åker mot toppen. För att ta sig till Revelstoke flyger man till Kelowna International Airport. Från flygplatsen tar det sedan runt 2 timmar att ta sig till skidorten. Det smidigaste sättet är att ha en hyrbil när man är i Revelstoke. Boende finns i alla budgetklasser och skidorten växer ständigt. Det är mer en lantlig stad med skön lunk än en fancy skidort idag även om orten får lite mer glans för varje år som går.

Whistler – 10 meter snö per år

Whistler – 10 meter snö per år
Whistler – 10 meter snö per år

Det finns mycket som har gjort att Whistler blivit ett världskänt skidområde. En av anledningarna är definitivt att det kommer runt 10 meter snö per år. En av de största fördelarna med Kanadas backar är att de är rätt folktomma och det är sällan trängsel i backarna. De två områdena Blackcomb och Whistler Mountain som utgör själva Whistler är Nordamerikas största område för skidåkning. Det finns mycket som gör det, snön såklart, och sedan bara att få omge sig av vacker natur med sina vänner på semestern. Kanada har en helt fantastisk natur med vackra sjöar, magiska nationalparker och majestätiska bergskedjor och en unik djurvärld. Tänk själv att stöta på en björn eller kanske en ren. Vi har visserligen båda delarna i Sverige, men inte i den utsträckning som man kan stöta på dem i Kanada. Kan man släppa skidbacken för en dag bör man definitivt passa på att besöka en nationalpark. Whistler består av de två bergen och erbjuder hela 8100 hektar pister och 3 glaciärer. Det är unikt i sitt slag. Det är enkelt att ta sig till allt i skidområdet. Boende, affärer och härligt skön avkoppling. Ett av de mest exklusiva boendena är The Fairmont Chateau Whistler som erbjuder allt från skön avkoppling i loungen till härlig spaanläggning till skidåkning precis utanför dörren. Allt gjort lyxigt! När det kommer till skidåkning i Whistler gäller det att planera sin skidåkning innan man ger sig ut i backen. Det finns många pister och att ha en väl planerad åkning är viktigt. Det finns även en linbana mellan bergstopparna för att ta sig emellan.