För den som vill åka skidor ostört och mer privat är Kicking Horse platsen att åka till. Skidorten ligger verkligen mitt ute i skogen och än så länge har inte många hittat hit. De fyra liftarna är välplanerade och även om det inte är någon stor anläggning finns det gott om utrymme för skidåkning. De personer som vill åka på orörd snö bör hyra en guide. För en turist är det svårt att hitta de orörda platserna, men guiderna har bra koll på var det går att hitta guldpärlorna.

Det finns också en gondol som tar en hela vägen upp till toppen på berget. Där finns det off-piståkning nerför berget och det är fin snö att åka på. Som sagt är finns det variationer och även om det är en liten skidort finns det mycket att välja på. Närmsta stad ligger 14 km från backarna och för den som vill bo mer centralt än mitt ute i skogen med enbart en skidbacke är det staden som gäller. Det går transferbussarbussar. Det har även börjat gå transferbussar från Calgary International Airport och tillgängligheten för en skandinavisk resenär är riktigt bra idag. För några timmars mer flygning kan man idag få tillgång till backar med bra skidåkning och variation som ännu inte är så fullbokade som  om man jämför med alperna. Prisläget i Kanada är dessutom bra och man får mycket för pengarna. Kanadas snö håller jämn kvalitet och säsongen är lång.

Fernie – champagnepuder och bra nattliv

Fernie – champagnepuder och bra nattliv
Fernie – champagnepuder och bra nattliv

Fernie är en liten pärla som ligger i södra Kanada. Mitt bland klippiga bergen och ett invånarantal på 5000 personer. Trots att staden är relativt liten lever ett nattliv som kan mätta partysugna skidåkare. Orten är mest känd för sitt fantastiska champagnepuder. Den torra snön gör att skidåkningen blir riktigt bra. Dessutom kommer det mycket snö. Skidorten har väldigt bra offpist att erbjuda. Det är glest mellan träden och det finns gott om öppna områden för offpiståkning. För den som gillar att åka mer civiliserat erbjuds det 100 nedfarter som går att nå med någon av de 10 liftarna. Den högsta fallhöjden är på 1020 m och säger en del om vad som finns att utforska.

Fernie – champagnepuder och bra nattliv

De som en gång har varit i Fernie pratar om hur otroligt trevlig ortsbefolkningen är. De nämner också hur otroligt välpistade backarna är och att allt som kommer till skidåkningen håller väldigt hög kvalitet. Säsongen sträcker sig från början av december till mitten på april. Fernie är en stad där invånarna har skippat det glamorösa när det kommer till skidåkning och istället lever tillsammans med de som kommer dit för att åka skidor. Alla delar helt enkelt samma intresse. Det här är en stor bidragande orsak till att Fernie kan leverera så hög klass år efter år. Det finns mer intresse än att bara pista en backe för turister. Här lever och andras man skidåkning från det att man sätter sin fot här till dess att man åker hem. Det är många som har fastnat för Fernies charm och kommer tillbaka år efter år.