Mammoth Lakes är en liten stad med strax över 8 000 invånare som ligger i Kalifornien i USA. Här finns berget Mammoth Mountain och tillhörande skidresort. Vintersäsongen börjar i början av november och Mammoth Mountain fylls snabbt på med skidsugna turister. Även många snowboardåkare dras hit. Men som på många andra skidorter så är det inte längre bara skidor och snowboard man kan välja mellan. I den snötäckta staden finns det nämligen gott om vinteraktiviteter att utföra även för den som inte vill åka skidor alls eller för den som inte vill spendera hela vintersemestern i backarna.

Skid- och snowboardåkning

Skid- och snowboardåkning
Skid- och snowboardåkning

Över Mammoth Mountain skiner solen 300 dagar per år och ger en perfekt upplevelse i snön. Här finns olika svårighetersgrader och därför är det allt från nybörjare till proffs i de olika backarna. Berget heter inte Mammoth Mountain för ingenting, det är enormt. Berget är 3 369 meter högt och har därmed några av de högsta skidbackarna i Kalifornien och är det högsta berget för skidåkning som har skidlift i Kalifornien. Med detta i tanke och de många andra aktiviteterna som finns i området förstår man att Mammoth Lakes förvandlas till en liten stad till en stor varje vintersäsong. Vintersäsongen är en annan sak som gör att det är mycket folk här, den är nämligen lång här. Skidliftarna är normalt öppna mellan början november till mitten av juni då de stora snömängderna som fallit under säsongen börjar att töa bort. Mammoth Mountain består av 150 namngivna skidspår, 11 terrängparker och total yta där skidåkning och snowboardåkning är drygt 14 000 kvadratkilometer. Detta enorma område är uppdelat i 15 procent expert, 20 procent avancerad, 40 procent mellannivå och 25 procent nybörjare.

Andra vinteraktiviteter

En riktigt kul familjeaktivitet finns i Woollys Tube Park. Här kan man åka en skidlift upp för att sedan åka nedför backen i en munkliknande luftkudde. Det kan gå fort på vägen ner men det går även att inte starta från toppen, utan starta längre ner, om man skulle vilja det. För de minsta barnen finns här ett lekområde med massa saker för de minsta att göra. Man kan bland annat åka på en snösläde och bygga snögubbar. I området finns även flera olika guidade turer med snöskoter som passar både vuxna och barn. Det är en perfekt chans att komma bort ifrån de trafikerade skidspåren och vägarna och se vad naturen runt omkring har att erbjuda. Något som inte brukar finnas på de andra skidorterna men som finns här är en tur med en pistmaskin. Det finns två olika dagsturer och båda går till Minaret Vista, vilket är en utsiktsplats i området. I den ena så åker man iväg klockan 11.30 och väl uppe vid Minaret Vista kommer en spektakulär vy att uppenbara sig. Här finns ett picknickbord och med i turen inkluderar ett snackbord med fukt, ost och charkuterier. För barnen finns det våfflor och varm choklad. Den andra turen är upplagd på samma sätt men man åker senare på dagen för att se solnedgången ifrån Minaret Vista. Mammoth Lakes har ett dussintals fler vinteraktiviteter som passar både de små och de stora och passar utmärkt som vintersemester.