Med över en miljard invånare är det glest mellan skidbackarna. Skidorterna är få och det kan vara längst till närmsta skidbacke för att få känna på lite snö under skidorna. Den som sägs vara bäst ligger norr om Nordkorea. Det finns de som har blivit lite besvikna när de har kommit hit, men det har ofta berott på att de har förväntat sig något annat än det som faktiskt är. I Songhua Lake resort är den lugnet, naturen och trevliga stunder som bör vara målet för resan.

Songhua lake resort

Songhua lake resort
Songhua lake resort

Naturen runt Songhua för tankarna till ett svenskt Norrland. Här finns det skog och natur så långt ögat kan nå och den vackra sjön som har gett platsen sitt namn ger ett fridfullt lugn över platsen och dess omgivning. Det bjuds på bra skidåkning här, men inget som kommer att få en att tappa andan. Den längst pisten är 4,1 km och med en total längd av pister på 31 km är det visserligen mycket åkning, men inget som kommer att leda till några extrema backar. Den största upplevelsen i backarna är BMW X1 pisten som är godkänd för att hålla storslalom i. Här finns istället härliga faciliteter som går att avnjutas efter några timmar i backen och annorlunda mat mot vad som oftast serveras i en skidbacke. Allt är byggt för att kännas trevligt och modernt och det är precis vad det är. Hela resorten är byggd för att ta kunna ta emot 10 000 gäster per dag. Självklart är det många på en och samma plats, men naturen runt omkring räcker till alla. Man ska inte skrämmas av att det är stort för det finns så mycket mer att göra än att åka skidor att det finns plats för de som vill åka i backen.

Under de senaste åren har resorten utvecklats mycket och det är mycket beroende av det som allt fortarande är toppmodernt. Det är inte bara här vi kommer att få se en ökning av intresset för skidåkning i Kina. I hela landet har skidåkningen med resorter utvecklats de senaste åren och backarna blir fler och fler för varje år. Kina är helt klart ett land på uppgång vad gäller skidåkning och vilket utbud det bjuder på.De har gjort mycket extra i området för att göra det mer trevligt. Ett utsiktstorn mitt i backen för att kunna njuta av den fantastiska vyn under skidåkning har byggts. Skidåkning håller ändå rätt bra klass och med allt runtomkring blir upplevelsen faktiskt något extra. Bara att vara i Kina är en upplevelse i sig. Landet influerar idag i hela världen och här tillverkas det mesta. Det är relativt billigt att vistas här och det är verkligen en ekonomi på frammarsch. Songhua är bara början av vad vi kommer att få kunna se av Kina i framtiden när det gäller skidbackar och skidåkning. Det finns ett stort mervärde i att ha fått uppleva det på plats redan från början. Det stora genombrottet kom när Lake Songhua Seibu Prince Hotel öppnades 2015 och sedan dess har det bara gått framåt.