Det finns olika orter man kan åka till om man skulle vara sugen på att åka till fjällen för att åka skidor eller bara en semester på de kallare områdena. Åre, sälen, Idre, Vemdalen, Hemavan mm.

Sälen

Det finns olika områden att åka skidor på om man skulle vilja besöka sälen. Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och hundfjället. Sälen har ganska mycket att erbjuda, såsom sista minuten, rea på skistarshop.com, hotellpaket, prisvärda kortveckor, aktuella kampanjer och my deal %. Man kan absolut om man vill, boka en skidlektion om man skulle vela det. Man kanske vill lära sig som en nybörjare inom skidåkning eller om man skulle vilja utveckla sin kunskap ännu mer.

Sälen
Sälen

Äger man inga skidor så kan man hyra det på plats. Har man tänkt att stanna flera nätter i sälen så finns det att välja på hotell, stugor, skistar lodge eller lägenhet/parhus att hyra/boka. Man får även välja om det ska ingå internet och om boendet ska vara nära till liften och och backarna. Städning och frukost ingår. Sälen ligger i Dalarnas län. Det är endast 45 mil från Stockholm till sälen. Kommer man från Göteborg och vill besöka Sälen så är det inte så mycket längre än från Stockholm, det är endast 50 mil från Göteborg. Vill man besöka Norges huvudstad Oslo någon dag som man är i Sälen så ligger det endast 23 mil ifrån. Dem som väljer att vara kvar i sälen alla dagar som man har tänkt att vara kvar, men inte vill besöka Oslo, då kan man blicka ut över bergen istället och där kan man se Oslos östligaste del. Tack vare att Sälen ligger i mitten utav Sverige så är detta en slags samlingsplats då det är väldigt många svenskar som kommer tillbaka varje år för att njuta av alla aktiviteter och miljön. Detta är något som även många svenskar besöker året om. Skidåkningen är den populäraste aktiviteten runt jul, nyår, sport- och höstlov.

Stöten

Stöten som ligger i Sälen är den bästa skidåkningen som finns där. Stöten har 47 nedförsbackar att välja på. I Stöten kan man göra mer saker än att åka skidor, man kan ägna sig åt dem andra aktiviteterna som finns också, som exempelvis bad och spa i Vattufjäll som ligger i aktivitetshuset, man har valet att även få massage och behandling på hela sin kropp. Det finns även en bowlinghall och ett gym. På kvällarna släcker personalen ner taklamporna och sätter istället igång discolamporna och hög musik för att få lite mera fart. Smaklökarna kan också få en behandling av mat och dryck som finns på plats

Fler aktiviteter

Bad och bastu, skotersafari, hundspann, gamezone, vargklubben och sist men inte minst en provkörning i en Suzuki 4×4 center.

Sälens historia

I början var det skolklasser från Stockholm som besökte Sälen under vintertid, dem åkte dit via bussar. Efterfrågan var otroligt hög och idag är Sälen den mest populäraste turistattraktionen i Sverige. Visste ni att Sälen har 100 000 besökare dagligen under en högsäsong, och att det är 4.8 miljoner gästnätter varje år?