Att åka skidor är något som brukar anses som en vinteraktivitet men det är inte alls omöjligt att ta sig ut i skidbacken för att träna på sin skidåkning under sommaren.

Såklart går det inte att åka skidor överallt när det är sommar och strålande sol utomhus men det finns skidorter runt om i världen som erbjuder en att uppleva vintern fast det är sommar. Så istället för att ta sig ut på en simtur på stranden i sommar så kan man ta sig till ett ställe som erbjuder ett lite kallare form av vatten, ett ställe som erbjuder snö mitt på sommaren, inget mindre än en sommarskidort för vem vill inte träna skidåkningen under sommaren?

Vem vill inte åka skidor i Norge eller Nya Zeeland i sommar?

Vem vill inte åka skidor i Norge eller Nya Zeeland i sommar?

Stryn i Norge som ligger beläget 47 mil från Oslo anses av många som den skidort som är bäst för sommarskidåkning i hela Europa. Säsongen är mellan 1 juni – 9 juli. Njut av en härlig dag i backen för att sedan ha en mysig kväll med de nära och kära i den vackra stugbyn. Under sommaren är det väldigt populärt att åka till Stryn för att på så sätt kunna åka skidor trott att det är sommar. Zermatt i Schweiz är en annan stor favorit när det kommer till europeisk sommarskidåkning. Till Zermatt kan man åka året om för att åka skidor och många väljer att göra det just under sommaren. Backarna är otroliga och passar för alla från nybörjar till den mer vana skidåkaren. Vill man ta en paus från att träna på sin skidåkning så kan man då vandra i vackra vandringsleder eller varför inte cykla om man hellre vill göra det.Kaprun i Österrike är en riktigt bra skidort där man också kan åka skidor under sommaren. Ett tips kan förstås vara att ta sig upp till kitzsteinhornglaciären i Kaprun där utsikten är otrolig. Förutom att träna på sin skidåkning så finns det också goda möjligheter att öva på olika trix så som att hoppa. Vill man inte vara i backen hela dagen så finns det också fina ställen i Kaprunområdet att gå en promenad på vilket både kan vara mysigt och avkopplande. Portillo i Chile kan man åka till om man vill ta sig bort en bit från Sverige under sommaren, kanske under sin semester. Säsongen är mellan juni – oktober och endast 450 skidåkare är tillåtna att åka i backen varje dag vilket gör att det blir en härlig dag i backen där man troligen inte kommer behöva trängas med speciellt mycket folk. Mt Hutt i Nya Zeeland är en riktigt bra skidort med sin säsong mellan juni – oktober. Det är inte bara otroliga backar man kan förvänta sig utan också en riktigt fin utsikt om man vågar ta sig upp till toppen.

Bonus: Vill man inte lämna Sverige så är det möjligt att åka skidor på svensk mark under midsommarveckan vilket man då kan göra i Riksgränsen som ligger 14 mil från centrala Kiruna och precis intill norska gränsen.