När det kommer till Oslo och skidåkning är det ofta Holmenkollen man tänker på. Med all rätt. Det är det mest kända, men att Tryvann vinterpark ligger i samma område är det färre som vet.

Närheten till Oslo

Börjar man nämna att det bara är tjugo minuter till Oslo och att det är Norges femte största skidort om man ser till antalet besökare per år är det fler som börjar bli intresserade. Skidorten erbjuder hela fjorton nedfarter. Det finns allt från lätta till svåra och man tar sig enkelt upp till alla med någon av de sju liftarna. För den som inte gillar utförsåkning finns det obegränsade möjligheter till längskidåkning. Det är otroligt hur mycket som erbjuds och att skidorten fortfarande är så pass okänd.Det är otroligt lätt att ta sig till backen. Med kollektivtrafik kan man ta sig med buss hela vägen fram till backen och tunnelbanestationen ligger bara på femton minuters promenad bort. När man sedan åker utför har man bra utsikt över hela Oslo.

Närheten till Oslo
Närheten till Oslo

Vinterparken erbjuder mycket och även om andra säger att det finns något för alla så finns det verkligen något för alla här. För nybörjarna finns det skidskola och det är möjligt att hyra utrustning. Det går att träna freestyle och snowboardteknik i någon av alla terrängparkerna. De finns dessutom i olika svårighetsnivåer. I superpipen går det att träna mer avancerat när man har testat på att lära sig några nya trick i halfpipen. Alla backar har elljus och det går bra att åka både dag och kvällstid. I skiduthyrningen finns den senaste utrustningen som går att hyra för att testa. Norrmänen ligger verkligen framme när det gäller att hålla kvalitet på skidåkningen i huvudstaden och allt är modernt och väl genomtänkt för att passa alla nivåer. Tryvann är som en fjällort beläget mitt i staden.

Stort utbud av boenden

Läget gör att valet av bostad är väldigt stort. Eftersom backen är så lätt att nå med kollektivtrafik är det enkelt att välja boende efter smak och budget. Detsamma gäller val av restauranger och om man vill göra mer än att bara åka skidor på sin semester. Tryvann passar även för de som är på tjänsteresa i Oslo då tillgängligheten är stor.

Stort utbud av boenden

Snökanoner håller snömängden uppe de år som det inte har snöat ordentligt. Säsongen sträcker sig från december till april och det är även under den perioden som Vinterparken håller öppet. Eftersom skidorten ligger så lättåtkomligt och centralt ordnas inga paketresor. Det är däremot enkelt att boka flyg själv. Från Arlanda finns det så billigt som från 299:- enkel resa till Oslo och boende går att välja efter budget. Den norska kronans fall de senaste åren har gjort att det har blivit billigare att resa till Norge. Självklart blir det inte samma känsla för att vara på en skidort som om man åker upp i fjällen eller till alperna, men allt har sina fördelar och att avsluta en dags skidåkning på en restaurang inne i Oslo har sin charm det med.